MARMURĂ

Cum să îngrijești corect blaturile de marmură

Îngrijirea adecvată a suprafețelor de piatră naturală le va face să reziste mai mult și să-și păstreze finisajul atractiv. Iată câteva recomandări pe care le puteți urma pentru a vă îngriji blaturile de piatră.

Îngrijirea marmurei este esențială pentru menținerea blaturilor de bucătărie și baie în stare bună, timp îndelungat. Marmura poate fi o piatră atemporală în ceea ce privește frumusețea și flosirea ei în amenajările interioare și exterioare. Acest lucru nu o face însă un material de construcție etern. Chiar dacă marmura este durabilă, natura metamorfică a acestei pietre o face ușor sensibilă la factorii externi. Aceștia îi pot păta suprafața sau îi pot deteriora structura moleculară în timp. 

îngrijirea marmurei

Vă preocupă îngrijirea marmurei?

Găsiți mai jos câteva recomandări pentru îngrijirea acesteia

Protejați blaturile de lichide scurse

Este o piatră naturală poroasă și de aceea anumite lichide scurse pe blat pot provoca pete, în anumite situații. Soluția ideală ar fi să ștergeți blaturile de marmură imediat după ce ați vărsat lichide pe acestea. 

Folosiți prosoape de hârtie sau o cârpă fară scame. După absorbția lichidelor scurse, continuați cu aplicarea unui produs de curățare pentru marmură.

În loc să așezați pahare sau sticlele direct pe blaturile de marmură, încercați să folosiți suport de protecție. Acestea se găsesc foarte ușor în comerț și ofertă protecție blatului de baie și bucătărie.

Dacă aveți un blat de marmură pentru măsuța de cafea, de asemenea folosiți suporturi pentru protecție.

Curățați praful în mod regulat

Stergeți praful de pe blaturile de marmură cu o cârpă moale. Curățați pardoselile și pereții placați cu marmură, folosind detergent special. Nu folosiți soluții abrazive, sau care conțin clor și acizi.

Unii proprietari sunt precauți cu privire la instalarea marmurei Carrara ca blat de bucătărie datorită culorii sale foarte deschise și aspectului delicat.

În general nu recomandăm marmura pentru blat de lucru în bucătărie. O puteți folosi ca blat decorativ pentru masă și masuță de cafea sau pentru insulă bucătărie. Marmura bookmatch este adorată și foarte des soliciată pentru backsplash (panou de spate)

Atâta timp cât suprafață marmurei este sigilată și întreținută în mod regulat, va rezista în timp chiar dacă are un finisaj lustruit. 

Îndepărtați de fiecare dată petele

Curățați blaturile de marmură de câteva ori pe săptămână. Eliminați petele persistente care nu se desprind folosind un detergent pentru piatră naturală.

Dacă doriți mai multe informații despre îngrijirea marmurei sau îngrijirea altor tipuri de piatră naturală, cum ar fi granitul, ardezia și calcarul, contactați-ne

Împrospătați sigiliul marmurei

Arheologii deplâng faptul că tehnologia de etanșare pentru piatra naturală nu a fost descoperită până în secolul al XVIII-lea. În timpul Renașterii, zidarii și sculptorii în piatră au experimentat cu rășini pentru a sigila suprafețele de marmură. Au făcut mai mult rău decât bine cu aceste încercări. În zilele noastre, blaturile din marmură sunt finisate și sigilate în fabrică, dar și după instalare. 

Puteți comanda STONETECHN, un impregnant etanșant care poate fi folosit pe marmură, granit, travertin și alte tipuri de piatră naturală. Este ușor de aplicat și este indicat să citiți foarte bine instrucțiunile produsului, înainte de folosire.

Durabilitatea blaturilor de marmură despinde de respectarea recomandărilor menționate mai sus.

distribuie

s-ar putea să vă placă și

recepție de marmură
Birou recepție realizat din bloc masiv de marmură

Un bloc masiv de marmură Volakas a fost transformat într-o recepție pentru clădirea de birouri a unei companii multinaționale. Este unul dintre proiectele noastre speciale finalizat cu succes datorită experienței echipei, utilajelor speciale pentru extracția, prelucrarea și transportul blocului de marmură. Este o lucrare impresionantă care a presupus un plan de proiect foarte bine structurat, utilaje performante, munca a sute de oameni specializați în domeniu, implicare și profesionalism.

Citește articol
error: Content is protected !!