MARMURĂ

Principalele diferențe dintre marmură și granit

Ati observat că piatra naturală începe să fie tot mai des folosită pentru amenajările interioare și exterioare. Doriți să vă familiarizați cu particularitățile acesteia, dar identificarea diferențelor dintre tipurile de piatră naturală poate să nu fie atât de ușoară. 

Marmură sau granit?  În unele cazuri, ele pot arăta similar datorită culorii, venelor, texturii și finisajului suprafeței. Ambele sunt bogate în minerale și împărtășesc câteva procese de formare geologică.

Marmură sau granit pentru blat de lucru în bucătărie?

Iată principalele diferențe dintre aceste două pietre naturale

Marmura este mai elegantă decât granitul

Marmura a fost întotdeauna considerată a fi mai valoroasă. Datorită fineții sale, nervurilor sale elegante și clarității culorilor a fost preferată pentru operele de artă. 

Sculptorii și constructorii antici au folosit marmura pentru cela mai decorative piese pe car le-au creat.

Dacă marmura arată mai bine decât granitul este o chestiune de preferință personală. 

Ambele materiale se pretează pentru placări la exterior și interior. Alegeți-le pentru placarea pardoselii și pereților. Se folosesc pentru trepte și contratrepte, glafuri, blaturi de baie.

Atât marmură cât și granitul se pot placa sub formă de model bookmatch pentru interioare exclusiviste.

Granitul este mai dur decât marmura

Ambele pietre se simt destul de dure la atingere, dar marmura nu va putea zgâria granitul. Pe scara Mohs de duritate minerală, marmura are un punctaj de aproximativ 4.  Datorită densității sale mai mari de cuarț,  granitul are duritate de aproximativ 6,5 ​​.  

Astfel pentru blaturile de lucru din bucătărie este preferat granitul. Aceasta piatră naturală nu se zgărie la tăierea ingredientelor pe blat, datorită durității și durabilității sale.

În schimb marmura este preferată pentru blaturile de baie. Este foarte decorativă și se folosește des și pentru blat măsuțe de cafea.

marmură sau granit

Marmura este sedimentară, în timp ce granitul este magmatic

Ambele pietre prezintă o combinație atractivă de minerale. Marmura s-a format prin cristalizarea sedimenelor cu ajutorul apei. Granitul s-a forma rezultă din acțiunea vulcanică cauzată de activitatea magmatică. 

Marmura este mai bogată în oxid de fier, iar granitul are o concentrație mai mare de dioxid de siliciu. 

Ambele au proprietăți metamorfice, ceea ce înseamnă că sunt formate din alte roci prin procese geologice și chimice. 

MARMURA ESTE MAI POROASĂ DECÂT GRANITUL

Dacă nu sunt sigilate corespunzător, unele tipuri de marmură fină, se pătează cu ușurință.  Această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul unui impregnant de calitate.

Pentru blaturile de lucru în bucătărie este preferat granitul. Acesta are porozitate mai mică și astfel este mai rezistent la pete.

Cu toate acestea, la fel ca și marmura, granitul trebuie să fie sigilat frecvent cu un impermeabilizant special pentru piatră naturală. 

Nu uitați că marmura, granitul  sau alt tip de piatră naturală trebuie curățate și impermeabilizate. Alegeți detergenți și soluții profesionale de curățare. Cumparați impregnat pentru sigilarea blaturilor de marmură și granit. Contactați-ne!

 

distribuie

s-ar putea să vă placă și

recepție de marmură
Birou recepție realizat din bloc masiv de marmură

Un bloc masiv de marmură Volakas a fost transformat într-o recepție pentru clădirea de birouri a unei companii multinaționale. Este unul dintre proiectele noastre speciale finalizat cu succes datorită experienței echipei, utilajelor speciale pentru extracția, prelucrarea și transportul blocului de marmură. Este o lucrare impresionantă care a presupus un plan de proiect foarte bine structurat, utilaje performante, munca a sute de oameni specializați în domeniu, implicare și profesionalism.

Citește articol
error: Content is protected !!