MARMURĂ

Curiozități despre marmură

Vă place această piatră naturală însă nu știți foarte multe despre ea? Iată câteva dintre cele mai interesante curiozități despre marmură.

Despre marmură știm ca este o piatră naturală folosită în proiectele de amenajare a locuințelor din întreaga lume. Îmbunătățește aspectul și confortul spațiului amenajat și în același timp este una dintre cele mai bune investiții pe care le puteți face în casa dvs.

Este o rocă sedimentară, formată din sedimentele de calcar supuse la presiuni imense timp de milioane de ani.

Popularitatea acestei pietre naturale a început încă din Roma antică și Grecia. Marmura albă a fost folosită pentru a construi o mare varietate de clădiri și structuri în acea perioadă. Romanii și grecii antici au folosit marmură pentru construcțiile lor datorită rezistenței și frumuseții acesteia. Așa este marmura, durabilă și atemporală.

ce știm Despre marmură

Nu există doua plăci identice de marmură

Doriți un aspect unic pentru podele sau pereții interiori și exteriori? Atunci marmura este materialul ideal pentru proiectul dvs. Spunem aceasta pentru că nu există două plăci de marmură care vor avea exact același model. Obțineți o amenajare unică cu modelele de marmură bookmatch.

ESTE ușor de curățat și de întreținut

Marmura este ușor de întreținut în comparație cu alte suprafețe din casa dvs. Are porozitate scăzută, iar umiditatea nu va afecta placările cu marmură.  Poate fi lustruită și recondiționată . Astfel se poate prelungi durata de viata a pietrei și va deveni mai ușor de întreținut în timp.

ESTE HIPOALERGENICĂ

Marmura este o alegere populară printre proprietarii de case cu probleme de alergie. Densitatea și porozitatea scăzută a marmurei o fac hipoalergenică. Spre deosebire de covoarele care adună praful și părul de animale, marmura nu colectează alergeni.  

NU REȚINE CĂLDURA

Marmura este folosită pentru a răci în mod natural spațiile interioare în zonele cu climat cald. Această piatră naturală este rezistentă la căldură în comparație cu betonul și lemnul – care abssorb și rețin căldura. 

despre marmură

VARIETATE MARE DE CULORI

Deși marmura este albă în mod natural, poate veni într-o mare varietate de alte culori datorită depozitelor de argilă și minerale.

Puteți opta pentru piatră de marmură albă, roz, verde, gri, roșie, neagră și albastră. De asemenea, poate fi tăiată în aproape orice formă preferați.

De aceea, astăzi, marmura este unul dintre cele mai versatile materiale de amenajare a locuinței de pe piață.

ESTE FOLOSITĂ SI PENTRU ALTE SCOPURI ÎN AFARĂ DE CONSTRUCȚII

Pulberea de marmură rezultă în urma procesului de prelucrare a marmurei. Poate fi utilizată ca aditiv în beton, astfel încât rezistența betonului poate fi crescută. Poate fi folosită ca material de umplutură în ciment, sau ca agregate fine la pregătirea betonului.

Pulberea fină de marmură (carbonatul de calciu) este folosită pentru a face pastă de dinți și lipici. Este folosită și ca adaos în concentratele hranei pentru animale.

Căutați marmură, granit sau travertin în România? Suntem aproape și avem permanent în stoc placaje cu diferite dimensiuni pentru placare la exterior și interior. Prelucrăm și montăm trepte și contratrepte pentru scări, glafuri, blat de bucătărie și baie, capace de poartă, stâlp și gard! Contactați-ne! Ne găsiți online, dar și în București pe Strada Oașului, nr 12.

distribuie

s-ar putea să vă placă și

recepție de marmură
Birou recepție realizat din bloc masiv de marmură

Un bloc masiv de marmură Volakas a fost transformat într-o recepție pentru clădirea de birouri a unei companii multinaționale. Este unul dintre proiectele noastre speciale finalizat cu succes datorită experienței echipei, utilajelor speciale pentru extracția, prelucrarea și transportul blocului de marmură. Este o lucrare impresionantă care a presupus un plan de proiect foarte bine structurat, utilaje performante, munca a sute de oameni specializați în domeniu, implicare și profesionalism.

Citește articol
error: Content is protected !!